Surfspot | Venø

Om Venø

Limfjordsøen Venø ligger blot få kilometer nord for Struer, og ligger i vandet mellem Venø bugt og Venø sundet. Øens eneste adgangsvej er venøfærgen. Færgen er i rute hele året rundt og da turen blot tager få minutter, skal man sjældent vente i længere tid. Øens eneste by er Venø by der ligger midt på øen med front mod vest, hvor også øens eneste lystbådehavn også er at finde. Det er også her, at de primære vandaktiviteter finder sted, hvad enten det er windsurfing, kitesurfing, kajak, eller stand up paddle surfing.

Venø havn har gode parkeringsmuligheder og gode betingelser for rigning af udstyr. Der sejles fra sydsiden eller nordsiden af havnen, alt afhængigt af vindretningen.

 

Sejladsforhold

Venø havn er et fantastisk sted at sejle. Hvad enten man foretrækker syd, sydvest, vest eller nordvest, så giver Venø havn optimale betingelser for alle typer af sejlere og uanset niveau. Er man nybegynder er der som regel et beskyttet vandareal at sejle på, hvor vind og bølger ikke forstyrrer i en nævneværdig grad. Er man øvet og ønsker at blive udfordret af naturens luner, er disse forhold også tilstede.

Venø ligger så tilstrækkeligt langt mod vest, at strand og bundforhold er er formidable. Masser af sand, få sten og ingen tang af betydning stort set hele året rundt, er med til at give sejlere nogle uforglemmelig øjeblikke i Limfjorden.

 

Koordinater: Breddegrad: 56.550812 | Længdegrad: 8.613485

 

Vindretninger: Nord: 2, Nord-Øst: 1, Øst: 3, Syd-Øst: 3, Syd: 2, Syd-Vest: 2, Vest: 5, Nord-Vest: 5

 

Fotos: Klaus Nørregaard

Del denne side

Opdateret af:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter info@visitskive.dk
 

Kontakt

Adresse

7600 Struer

Fakta

  • Faciliteter

    • Velegnet til windsurfing
    • Velegnet til kitesurfing

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.613485
Latitude : 56.550812