Surfspot | Hjarbæk Fjord

Om Hjarbæk fjord

Hjarbæk fjord ligger fjernest mod øst, og kun 10 km nord for Viborg og ca. 20 km øst for Skive. Området er kendetegnet ved sine naturskønne og bakkede omgivelser, og tilbyder besøgende rig mulighed for aktive oplevelser. Vandrestierne er heriblandt en attraktiv oplevelse.

Hjarbæk Fjord er også en perle set fra vandlinjen. Både windsurfere, kitesurfere, surfere på Stand Up Paddle brætter og kajakfolk anvender Hjarbæk Fjord i sommermånederne.

Fjordens fortrukne spot er omkring Virksund Camping der ligger i den nordlige ende af fjorden. Adgangsforholdene og oprigningsmulighederne er gode, og parkere man på nordsiden af havnen, har man et stort og nemt tilgængeligt græsareal til formålet.

 

Sejladsforhold

Spottet omkring Virksund er smalt fra vest mod øst og dækker en strækning på blot 500 meter. Dette giver særdeles gode forhold til windsurfingdisciplinen freestyle, men også nybegyndere finder dette spot attraktivt på grund af, at omkringliggende land er tæt på sejleren hele tiden. Dog anbefales det ikke nybegyndere, at begive sig ud når vinden er i en sydlig retning, eller når strømmen er stærk i området ud for Virksund Havn. Eventuelt spørg de lokale til strømforhold den pågældende dag. På Virksundsiden bliver det dybt indenfor få meter, men sejler man over på Sundstrupsiden har man et bredt areal, hvor vanddybden ikke overstiger 1½ meter. 

Koordinater: Breddegrad: 56.610858 | Længdegrad : 9.29433 

Vindretninger: Nord: 3, Nord-Øst: 4, Øst: 5, Syd-Øst: 4, Syd: 3, Syd-Vest: 3, Vest: 3, Nord-Vest: 3

Del denne side

Opdateret af:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter info@visitskive.dk
 

Kontakt

Adresse

8831 Løgstrup

Fakta

  • Faciliteter

    • Velegnet til windsurfing
    • Velegnet til kitesurfing

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.29433
Latitude : 56.610858