Surfspot | Glyngøre

Om Glyngøre

Glyngøre ligger i Nordsalling tæt på Limfjordsøen Mors og er en moderne landsby rig på friluftsaktiviteter. Byen er omkranset af høje bakker og masser af vand, og skaber rammerne for et unikt miljø hvor by og det omkringliggende landskab indgår i en naturlig symbiose. Vandreture, mountainbikeruter og ikke mindst en bred varietet inden for sejlads, skaber rekreative oplevelser for lokale såvel som for turister. Byens fokus på mad og Limfjordens råvarer har også været med til at sætte den lille by på landkortet over attraktive ferieoplevelser.

Glyngøre ligger på en tange i Sallingsund, og sundet er et af Limfjordens dybeste målt til ca. 24 meter. Sundet er kendetegnet ved en kraftig gennemstrømning af vand, men har normalt ikke indflydelse på windsurfernes eller kitesurfernes betingelser for sejlads. Windsurfing og Kitesurfing udøves primært på nordsiden af byen ud for Glyngøre Strand. Der er gode parkeringsmuligheder ved stranden, og græsbelagte oprigningsarealer sikre at sejleren undgår tilsandet udstyr.

 

Sejladsforhold

Sejladsforholdene er særdeles gode. Vestenvind og nordvestenvind er de foretrukne vindretninger og giver optimale betingelser for stort set alle discipliner – freestyle, slalom, formula og ikke mindst betingelser der fortrækkes af nybegyndere.

Vinden kan blive særdeles stærk i dette område og særligt hvis vinden kommer fra sydvest. Derfor skal man være ekstra opmærksom, hvis man som nybegynder vælger, at sejle ud fra spottet i Glyngøre.

 

Koordinater: Breddegrad: 56.763013| Længdegrad: 8.868874

 

Vindretninger: Nord: 3, Nord-Øst: 1, Øst: 1, Syd-Øst: 1, Syd: 2, Syd-Vest: 4, Vest: 5, Nord-Vest: 5

Del denne side

Opdateret af:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter info@visitskive.dk
 

Kontakt

Adresse

7870 Roslev

Fakta

  • Faciliteter

    • Velegnet til windsurfing
    • Velegnet til kitesurfing

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.868874
Latitude : 56.763013