fra Limfjorden

Lokale Fortællinger 2018

SKIVEEGNEN gemmer på et skatkammer af gode fortællinger, som bare venter på at blive fortalt. Helt frem til oktober 2018 har egnens gæster og lokale borgere mulighed for at få en helt speciel oplevelse og en autentisk fortælling, når lokale ildsjæle inviterer på rundtur. I år deltager 13 lokale fortællesteder med fortælling og rundvisning om natur, by, kultur, fødevarer - og naturligvis om Limfjorden.

-Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og tilføjer: -At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på, og jeg håber, at rigtig mange følger opfordringen og deltager i årets Lokale Fortællinger.

Det samlede program for 2018 har mange gode oplevelser og fortællinger. Alle fortællingerne findes i et trykt program samt på siden herunder.

-Lokalt har vi i år 13 " Lokale Fortællinger" - vidt forskellige, men utroligt spændende hver for sig, fortæller Marlene Rasmussen.

Blandt besøgsmulighederne er refugiet Ørslev Kloster i Nordfjends. Fredag den 3. august åbner Klostret om eftermiddagen dørene og byder på en guidet rundtur på et sted, der normalt ikke er offentligt tilgængeligt. Det bliver en rejse gennem tiden og fortællingen om skiftende generationers benyttelse af egnens ressourcer på fjord og land. Samme dag og på samme rundvisning besøger deltagerne også Ørslevkloster Hovedgård, som ligger lige overfor klostret og er et moderne landbrug. Det bliver en eftermiddag for både børn og voksne.

Blandt andre af sommerens »Lokale fortællinger« er også Thise Mejeri, Fur Museum, Tarok Museet ved Skive, skulpturlandsbyen Selde og Jeppe Aakjærs Jenle.

Billetterne til fortællingerne kan købes online på her på hjemmesiden, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet. Ser man lige bort fra besøgene på Thise Mejeri kan man også møde op på dagen og betale kontant.

Konceptet " Lokale Fortællinger" er et samarbejde mellem Skiveegnens Erhvervs-og Turistcenter og 3 af de 4 øvrige kommuner i Enjoy Limfjorden.

Bemærk! For at komme med på rundvisning på Thise Mejeri er det nødvendigt at købe billet på forhånd.

Se en oversigt over Lokale Fortællinger 2018 HER.

 • Gårdbesøg på Ørslevkloster Hovedgård

  Hvor kommer mælken fra? Hvad laver en landmand? Dette og mange andre spørgsmål, vil man kunne få svar på ved et gårdbesøg.
  Fra 40,00 DKK Book
 • Byvandring i Skive

  Tag med på vandring gennem Skive indre by og se et bredt udvalg Skive bys mange flotte skulpturer.
  70,00 DKK Book
 • Rundvisning på Thise Mejeri

  Mejeriet i landsbyen Thise blev oprindelig bygget i 1887, men der skulle gå mere end 100 år, før det økologiske Thise Mejeri blev grundlagt i 1988 i de gamle mejeribygninger. Syv landmænd med store drømme om eget økologisk mejeri stod bag, og drømmene gik i opfyldelse: i dag er der 73 økologiske landmænd. Mejeriet kører i døgndrift, og de mange mejeriprodukter kan købes overalt i Danmark. Inden for de sidste par år er der foretaget betydelige investeringer i bygninger og procesudstyr, men fundamentet er stadig det samme: økologi, bæredygtighed og sammenhold omkring et frit og uafhængigt mejeri. Kom med på en rundvisning på mejeriet og hør hele fortællingen om Thise Mejeri. For at komme med på rundvisning er det nødvendigt at købe billet på forhånd. Der kan ikke købes billetter på stedet.
  0,00 DKK Book
 • Oplev Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle

  Rundvisning på Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle med fortælling om Aakjær liv og forfatterskab.
  Fra 80,00 DKK Book