Danmarks Skønneste Ø

Fur - Danmarks Skønneste Ø

Fur gemmer på hemmeligheder. Det umiddelbare indtryk er ro, fred, idyl og historie ved fjorden. Her kan man få et glimt i øjet fra solens leg med vandet. Fur er også kunst og kreativitet. Det er gemt de sjoveste steder, rundt om hjørner og i spøjse butikker. I det vestlige hjørne af øen har landskabet en karakter, der slet ikke passer til Danmark. Askelag fra vulkaner kan ses med det blotte øje. Man suser tilbage i tiden til dengang, jorden blev dannet. Da vulkanerne spyede ild og aske ud over verden. Dét er også Fur. Og så ligger der et bryghus lige derude, hvor naturen er stor og spændende. Wow!

Naturen på Fur er ikke kun interessant i dansk sammenhæng - den har internationalt format. Det afspejler sig bl.a. i, at Kulturarvsstyrelsen har sat molerlandskaberne på Fur på listen over danske lokaliteter, der kandiderer til at blive optaget på UNESCOs Natur Verdensarvliste. Læs mere om Knudeklints vej til Verdensarvlisten her.

 

Knudeklint - på vej mod verdensnaturarv!

På Fur finder du et helt særligt molerlandskab og en Knudeklint, der kandiderer til at blive optaget på UNESCOs liste over unikke naturseværdigheder.

20 gallerier samlet på én ø

På Fur finder du ikke mindre end 20 atelierer og værksteder. Her er smykkedesignere, keramikværksted, moderne ikoner, koloristiske malerier, skulpturelle keramiske værker, fotografier, akrylmalerier, kunsthåndværk, Encaustic-Art, skulpturer og meget mere!

Fur Bryghus og Restaurant

I den tidligere molerfabrik finder du Fur Bryghus - et moderne mikrobryggeri og restaurant, der byder på retter fremstillet af udsøgte kvalitetsråvarer fra lokalområdet.