Danmarks skønneste ø

Sensommerferie på Fur

Fur gemmer på hemmeligheder. Det umiddelbare indtryk er ro, fred, idyl og historie ved fjorden. Her kan du få et glimt i øjet fra solens leg med vandet. Fur er også kunst og kreativitet. Det er gemt de sjoveste steder, rundt om hjørner og i spøjse butikker. I det vestlige hjørne af øen har landksbat en karakter, der slet ikke passer til Danmark. Askelag fra vulkaner kan ses med det blotte øje. Man suser tilbage i tiden til dengang, jorden blev dannet. Da vulkanerne spyede ild og aske ud over verden. Dét er også Fur. Og så ligger der et bryghus lige derude, hvor naturen er stor og spændende. Wow!

Gratis færge til limfjordsøen Fur
Fra lørdag d. 16. september til søndag d. 22. oktober er der gratis færge til Fur. Det enestående tilbud skyldes det tilskud, færgeselskabet har modtaget fra Social- og Indenrigsministeriet for at gøre det muligt at sænke billetprisen i ydersæsonen. Mens mange andre færgeselskaber med rutefart til de danske småøer har valgt at nedsætte priserne over hele tilskudsperioden, har færgen til Fur valgt at gøre overfarten helt gratis i fire uger.

Her på siden har vi samlet de bedste oplevelser på Fur!

Fur Bryghus og Restaurant

Fur Bryghus er beliggende i en tidligere molerfabrik, der nu er total moderniseret til et moderne mikrobryggeri med tilhørende restaurant.

Knudeklint - mod verdensnaturarv

Knudeklint på Fur kandiderer til at blive optaget på UNESCOs liste over unikke naturseværdigheder.

Fur Museum - natur verdensarv

Besøg det spændende økomuseum, hvor hele Skive kommunes Naturhistorie blandes med øen Furs kulturhistorie. Museet er kendt for sin enestående udstilling af forsteninger.

20 gallerier samlet på én ø

På Fur finder du ikke mindre end 20 atelierer og værksteder. Her er smykkedesignere, keramikværksted, moderne ikoner, koloristiske malerier, skulpturelle keramiske værker, fotografier, akrylmalerier, kunsthåndværk, Encaustic-Art, skulpturer og meget mere!