Oplevelser på Skiveegnen

Natur i verdensklasse, kulturelle oplevelser og spændende attraktioner.
På ferie på Skiveegnen er der masser at se og opleve! Egnen er kendt for sine mange flotte herregårde, Spøttrup Borg, Kalkgruberne og selvfølgelig den fantastiske natur, ikke mindst Limfjorden som indbyder til masser af aktiviteter på vandet. Udover de mange seværdigheder og den helt unikke natur, har Skive by også flere kulturelle oplevelser at byde på. Nyd udstillingen på Skive Kunstmuseum, de små gallerier eller en af de mange forestillinger i Kulturcenter Limfjorden eller Skive Theater. Eller giv dig i kast med egnens mange muligheder indenfor aktiv ferie.

Spændende attraktioner

Tag på en rejse tilbage i tiden på Skiveegnens attraktioner med oplevelser fra mange forskellige tidsperioder. 

Områdets ældste historie finder du på museet Fur Fossiler 55.000.000 år, hvor du kan se forstenede fugle, fisk, insekter og planter, der har været gemt i øens millioner år gamle molerlag. 

Danmarks ældste middelalderborg, Spøttrup Middelalderborg, finder du også på Skiveegnen. Her kan du sommeren igennem opleve masser af aktiviteter for hele familien.

Se alle attraktioner

Spøttrup Middelalderborg

Besøg Danmarks bedst bevarede middelalderborg til Herregårdenes Dag. Oplev den levende historie med skønjomfruer, barske mænd og gamle håndværk.

Besøg Tarok Museet med hele familien

Snyd ikke dig selv for at gå et besøg på Tarok Museet og en tur på Tarok vandreruten, som leder dig forbi gravhøjen og ned til Skive Fjord.

sJoV foR BøRn

På Skiveegnen har vi oplevelser for alle. Også for de mindste!

Tag på skattejagt i byen, en tur i vandland, på legepladsen eller på udflugt til egnens skønne naturområder. Her er mange muligheder for at få en spændende dag sammen med de mindste.
Se alle aktiviteter

Fjordliv - Blå Flag arrangementer

Den blå Limfjord er mere end et flot skue, der er også et mylder af liv. Tag med biologerne under overfladen og hør om alle de spændende dyr.

Trolderuterne

På eventyr med hele familien - og ni trolde!

Spøttrup Middelalderborg

Besøg Danmarks bedst bevarede middelalderborg til Herregårdenes Dag. Oplev den levende historie med skønjomfruer, barske mænd og gamle håndværk.

Aktiv ferie

Limfjorden og den enestående natur på Skive-egnen byder på et væld af oplevelser. Her er alt lige fra afslapning til hård og krævende sport. Her kan du komme på fossiljagt på Fur, skønne cykelture langs Limfjorden, på oplevelsesrige vandreture i den unikke natur eller prøve kræfter med lystfiskeri på én af egnens mange fiskevande.

CYKELFERIE

Cykelruter i smukke omgivelser! Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! 

LYSTFISKERI

Fiskevandene på Skiveegnen giver rig mulighed for at dyrke både hav og å-fiskeri, og hvis der ikke er held med fiskeriet i hverken Limfjorden eller Karup Å, er der næsten garanti for fangst hos områdets mange Put & Take-søer. 

DIN GUIDE TIL FJORD OG Å

Vandet har stor betydning for Skiveegnen og indbyder til aktive oplevelser som gåture på stranden, en fisketur eller en tur med kajak eller kano både langs kysten på det rolige vand eller i Karup Å.

SURFING

Her kan du finde flere ideelle områder til både windsurfing, kitesurfing og stand up paddle