fra Limfjorden

Lokale Fortællinger

fra Limfjorden

Lokale fortællinger 2017

"Lokale Fortællinger" er et program for rundvisninger og andre oplevelser i Limfjordsområdet fra april - oktober 2017. På Skiveegnen kan du opleve en sprudlende vulkan på museet på Fur, komme indenfor på Ørslev Kloster og Ørslevkloster Hovedgaard, høre historien om æblebyen Rødding, smage de unikke limfjordsøsters i Glyngøre - og meget andet! Se de mange lokale fortællinger her..

Hent kalender over Skives Lokale Fortællinger

 • Rundvisning på Ørslev Kloster og Ørslevkloster Hovedgård

  Hop i gummistøvlerne og tag med på rundvisning på det charmerende Ørslev Kloster Refugium og på hovedgården Ørslevkloster - en rejse gennem tiden og skiftende generationers benyttelse af egnens ressourcer på fjord og land.
  Fra 120,00 DKK Book
 • Oplev Rødding – Æblets by i Salling

  Kom med på rundvisning i frugtsamlingerne i Rødding - Æblets by i Salling. På turen i maj blomstrer æblerne og i efteråret skal der selvfølgelig smages på den lækre æblemost.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Byvandring i Skive

  Tag med på vandring gennem Skive indre by og se et bredt udvalg Skive bys mange flotte skulpturer, hør om kunsten og byen iblandet indslag fra byens historie og baggrund.
  Fra 70,00 DKK Book
 • Oplev og smag den lokale vin i Nordfjends (2. og 9. august)

  Kom med på tur hos en lokal hobby vinavler i det smukke Nordfjends. Efter en gåtur blandt vinstokkene er der selvfølgelig en lille smagsprøve på den lokale vin.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Oplev og smag den lokale vin i Nordfjends (19. og 26. juli)

  Kom med på tur hos en lokal hobby vinavler i det smukke Nordfjends. Efter en gåtur blandt vinstokkene er der selvfølgelig en lille smagsprøve på den lokale vin.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Fortællingen om Furs unikke landskab

  Limfjorden rummer en helt unik fortælling. Faktisk er landskabet så specielt, at det kandiderer til at blive Naturverdensarv. Klinter, sten og landskab beretter om tidens gang og voldsomme klimaændringer drevet frem af vulkansk kulkraft. I museets geopark og i eksperimentarium ”Fur skabelse” fortælles om alt dette – og til slut demonstreres en frådende vulkan i udbrud.
  Fra 65,00 DKK Book
 • Guidet naturvandring ved Flyndersø

  Oplev den helt unikke natur med sø, egekrat, højmose og hede. Hør blandt andet om landskabets dannelse, hvordan naturen plejes og om forsøget på udtørring af Flyndersø. Hvis vi er heldige ser vi både havørn og fiskeørn. Smagsprøver på snaps lavet på urter fra heden.
  Fra 20,00 DKK Book
 • Historien om Tarok

  Kom med på en rundvisning på Tarok museet - en oplevelse omkring travhesten Tarok fortalt i ord og billeder med mange originale effekter fra film og virkelighed.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Rundvisning på Thise Mejeri

  Mejeriet i landsbyen Thise blev oprindelig bygget i 1887, men der skulle gå mere end 100 år, før det økologiske Thise Mejeri blev grundlagt i 1988 i de gamle mejeribygninger. Syv landmænd med store drømme om eget økologisk mejeri stod bag, og drømmene gik i opfyldelse: i dag er der 65 økologiske landmænd. Mejeriet kører i døgndrift, og de mange mejeriprodukter kan købes overalt i Danmark. Inden for de sidste par år er der foretaget betydelige investeringer i bygninger og procesudstyr, men fundamentet er stadig det samme: økologi, bæredygtighed og sammenhold omkring et frit og uafhængigt mejeri. Kom med på en rundvisning på mejeriet og hør hele fortællingen om Thise Mejeri.
  Fra 50,00 DKK Book
 • Oplev Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle

  Rundvisning på Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle med fortælling om Aakjær liv og forfatterskab. Der synges fra Jenlebladet, som er med i prisen.
  Fra 75,00 DKK Book
 • Rundvisning i Skulpturlandsby Selde

  Kom med rundt til de mange skulpturer i Skulpturlandsbyen Selde i det nordlige Salling.
  Fra 50,00 DKK Book