Nathan Coley: The Same for Everyone

Den anerkendte skotske kunstner Nathan Coley har skabt en række lysende værker, der som mytiske lysmanifestationer binder regionen sammen fra øst til vest. Værkernes placering er udvalgt på grund af deres særlige betydning og kontekst, og teksterne står som midlertidige udsagn, der sammen med stedet skaber et billede, der kalder på vores opmærksomhed.

De ti installationer i værket bliver monteret på stilladser og består af små blinkende krystallys, som man kender fra forlystelsesparker. Titlen THE SAME FOR EVERYONE leder opmærksomheden hen på én de allermest skattede danske værdier, nemlig ’lighed for alle’, og ideen til værkets tekst, titel og tema opstod netop på én af Nathan Coleys ture i Midtjylland, hvor han besøgte Friland og så et gammelt skilt med teksten ”Ens for alle”.

”Sætningen, ordene i sig selv, er ikke det centrale i værket, og stederne vil jo altid være der. Det er i rummet, hvor ordene og omgivelserne mødes, at magien sker.”

Coleys værker indtager et rum eller sted, uden at tilskueren kender afsenderen. De bliver monteret på stilladser og består af små blinkende krystallys, som man kender fra forlystelsesparker. Værkerne er forførende, sublime og gådefulde. Tivoli-lysene fører tankerne hen på teater, cirkus og fejring, og skaber dermed en spænding mellem den på én gang lidt lumre og prangende æstetik og de poetiske, dybsindige og stærke udsagn, de fremhæver.

Læs mere om Nathan Coleys Same for Everyone.

Åbningstider

01/01/2017 - 31/12/2017 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter info@visitskive.dk
 

Kontakt

Adresse

Fjordvej 82a
7800 Skive

Fakta

  • Type

    • Kunst
    • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017
    • Efterårsferie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.0504080828022
Latitude : 56.566009846379