Velkommen til Skiveegnen!

Uanset om du er kommet på ferie for at slappe af med familien, for at surfe, cykle, vandre, fiske i Karup Å og Limfjorden, spise limfjordsøsters og limfjordsmuslinger og nyde godt øl, så byder Skiveegnen på oplevelser for alle sanser!

Her kan du holde en god lang sommerferie med Limfjordsfortællinger, EM i Ridderdyst, besøge Danmarks Skønneste Ø Fur og smage på det lækre Fur Øl fra Fur Bryghus. Og med attraktioner som Spøttrup Middelalderborg, Jenle, KCL Badeland, Skive Trav og 200 km lang kystlinje med masser af strand er der nok at give sig til.

Skiveegnen er placeret centralt i Midtjylland, og det betyder, at du indenfor 1 times kørsel kan besøge spændende områder som Viborg, Holstebro, Struer, Lemvig og Mors. Og med kun 1 ¼ times kørsel til Aalborg, Aarhus og attraktioner som LEGOLAND® kan din ferie på Skiveegnen kun blive spændende.

Her kan du finde flere ideelle områder til både windsurfing, kitesurfing og stand up paddle

Cykelruter i smukke omgivelser! Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! 

Fiskevandene på Skiveegnen giver rig mulighed for at dyrke både hav og å-fiskeri, og hvis der ikke er held med fiskeriet i hverken Limfjorden eller Karup Å, er der næsten garanti for fangst hos områdets mange Put & Take-søer. 

VISITSKIVE PÅ FACEBOOK

På Skiveegnen er der stor bevidsthed om den gode smag: Limfjordsmuslinger serveres på Fur Bryghus og Limfjordens Hus; Limfjordsøsters nydes i Østersbaren hos Glyngøre Shellfish og godt øl fra Fur Bryghus og Hancock!

Vejrudsigten

Weather picture

Hop på cyklen og følg cykelrute 12 rundt om Salling, forbi Spøttrup Middelalderborg og videre mod Fur, forbi Thise Mejeri og til Skive.

Skive Fjord er Limfjordens træningsbanen for mange af Jyllands bedste windsurfer og er en perle når det kommer til letvindssejlads.

Besøg Furs molerklinter på nordkysten, der er op til 30 m høje og har vekslende lag af moler og vulkansk aske. På stranden kan du finde fossiler.

Smuk og barsk havørredlokalitet, der lugter langt væk af storfisk, og som gennem årene har kastet mange gode ørreder af sig.

Find vandrestøvlerne eller cyklerne frem og tag hele familien med på oplevelse i naturen. 

Gå på opdagelse i Skiveegnens mere end 500 ha kommunale skove og naturområder.

Brochuren er spækket med alt det, der er værd at vide om Skiveegnen, tilbud på færdige cykelpakker, oplevelser i naturen - og mange andre sjove, skæve – og nyttige - oplysninger for både turister og lokale borgere.