Skiveegnen - limfjordsferie med alt det bedste!

Limfjordsøsters, specialbrygget øl, fossiljagter, aktiv ferie og store kulturelle events. Skiveegnen og Limfjorden er kendt for at være et skatkammer af oplevelser.

Jul på Skiveegnen
Kom og vær en del af de mange hyggelige aktiviteter for børn og voksne, når vi går julen i møde på Skiveegnen. Tag familien under armen og mød Julemanden i Skives gågader, vær med til juletræstænding og besøg et af de storslåede julemarkeder, hvor hyggen er i top med julemusik, boder og en masse nisser. Find spændende juleoplevelser her.

Skulpturlandsby Selde 2017
Skive er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad og fra september til december kan du opleve Skulpturlandsby Selde 2017 - en helt ny platform for videokunst. 10 indbudte internationale kunstnere og kunststuderende har skabt en række videoværker om borgerne, byen og landskabet. Værkerne udstilles i byens offentlige rum. Læs mere her. 2017 har budt på mere end 20 kulturelle events på Skiveegnen under Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

25.-26. november: Jul på Ørslev Kloster

25.-26. november kl. 10.00-17.00
Kom og se, smag og oplev julen i naturskønne Nordfjends.
Køb din billet her.

2.-3. december: Julemarked på Langesgaard

2.-3. december kl. 10-16
Kom med på det særdeles spændende og alsidige julemarkedet på Langesgaard, hvor både egnens produkter, kunst og kultur vil blive fremvist af en lang række lokale udstillere.

3. december: Julemarked på Spøttrup Borg

Søndag d. 3. december kl. 10.00-16.00
På borgens traditionsrige julemarked er hyggen i top med julemusik, godter, alskens spændende boder med juletilbud og en rigtig nisse!

Vind billetter til Jul på Ørslev Kloster

Vind billetter til det hyggelige julemarked på Ørslev Kloster 25.-26. november.
Deltag her

Skulpturlandsby Selde: Videokunst i det offentlige rum

Skulpturlandsby Selde – en platform for skulpturforsøg i det offentlige rum – er en stor videokunstudstilling lavet af en række internationalt anerkendte kunstnere. 
Kom med på rundvisning

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i Limfjordens gastronomi og de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer på Skiveegnen. Her finder du lækre råvarer og unikke madoplevelser.

CYKELFERIE

Cykelruter i smukke omgivelser! Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! 

SURFING

Her kan du finde flere ideelle områder til både windsurfing, kitesurfing og stand up paddle

LYSTFISKERI

Fiskevandene på Skiveegnen giver rig mulighed for at dyrke både hav og å-fiskeri, og hvis der ikke er held med fiskeriet i hverken Limfjorden eller Karup Å, er der næsten garanti for fangst hos områdets mange Put & Take-søer. 

CYKEL | Limfjordsruten

Hop på cyklen og følg cykelrute 12 rundt om Salling, forbi Spøttrup Middelalderborg og videre mod Fur, forbi Thise Mejeri og til Skive.

SURFSPOT | Skive Fjord

Skive Fjord er Limfjordens træningsbanen for mange af Jyllands bedste windsurfer og er en perle når det kommer til letvindssejlads.

VANDRE | Knuden

Besøg Furs molerklinter på nordkysten, der er op til 30 m høje og har vekslende lag af moler og vulkansk aske. På stranden kan du finde fossiler.

FISKEPLADS | Kås Hoved

Smuk og barsk havørredlokalitet, der lugter langt væk af storfisk, og som gennem årene har kastet mange gode ørreder af sig.