Skiveegnen - limfjordsferie med alt det bedste!

Limfjordsøsters, specialbrygget øl, fossiljagter, aktiv ferie og store kulturelle events. Skiveegnen og Limfjorden er kendt for at være et skatkammer af oplevelser.

Lokale Fortællinger 2017
På Skiveegnen finder du Limfjorden og med den - et skatkammer af gode fortællinger om den fantastiske natur, den spændende kultur, de lokale fødevarer og fjorden. Sommeren igennem kan du komme med på Lokale Fortællinger. Oplev bl.a. en sprudlende vulkan på museet Fur Fossiler 55.000.000 år, kom indenfor på Ørslev Kloster og Ørslevkloster Hovedgård eller smag de unikke Limfjordsøsters fra Glyngøre Shellfish. Læs mere og køb billet her

Skulpturlandsby Selde 2017
Skive er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad og til september kan du opleve Skulpturlandsby Selde 2017 - en helt ny platform for videokunst. 10 indbudte internationale kunstnere og kunststuderende har skabt en række videoværker om borgerne, byen og landskabet. Værkerne udstilles i byens offentlige rum fra 30. september 2017. Læs mere her.

Skiveegnen har netop budt på det overståede VM i Middelalderkampsport, hvor modige kæmpere fra hele verden kæmpede om at kunne kalde sig verdens bedste til Middelalderkampsport. På Skiveegnen kan du opleve mere end 20 kulturelle events under Aarhus 2017.

Limfjorden Surf School - intro kurser

Limfjorden Surf School er en af Danmarks første mobile Stand Up Paddeling Surfskoler, der tilbyder introkurser i SUP surfing på udvalgte steder i løbet af sommeren

Oplev årets LOKALE FORTÆLLINGER

"Lokale Fortællinger" er et program for rundvisninger og andre oplevelser i Limfjordsområdet. Oplev bl.a. en sprudlende vulkan på Fur eller kom indenfor på Ørslev Kloster.

September: Skulpturlandsby Selde

Kom med til udstilling og fernisering af en række videoværker, skabt af 10 internationale kunstnere og kunststuderende, der har besøgt Selde for at lære befolkningen og stedet at kende. 

CYKELFERIE

Cykelruter i smukke omgivelser! Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! 

SURFING

Her kan du finde flere ideelle områder til både windsurfing, kitesurfing og stand up paddle

LYSTFISKERI

Fiskevandene på Skiveegnen giver rig mulighed for at dyrke både hav og å-fiskeri, og hvis der ikke er held med fiskeriet i hverken Limfjorden eller Karup Å, er der næsten garanti for fangst hos områdets mange Put & Take-søer. 

CYKEL | Limfjordsruten

Hop på cyklen og følg cykelrute 12 rundt om Salling, forbi Spøttrup Middelalderborg og videre mod Fur, forbi Thise Mejeri og til Skive.

SURFSPOT | Skive Fjord

Skive Fjord er Limfjordens træningsbanen for mange af Jyllands bedste windsurfer og er en perle når det kommer til letvindssejlads.

VANDRE | Knuden

Besøg Furs molerklinter på nordkysten, der er op til 30 m høje og har vekslende lag af moler og vulkansk aske. På stranden kan du finde fossiler.

FISKEPLADS | Kås Hoved

Smuk og barsk havørredlokalitet, der lugter langt væk af storfisk, og som gennem årene har kastet mange gode ørreder af sig.