Skiveegnen - limfjordsferie med alt det bedste!

Limfjordsøsters, specialbrygget øl, fossiljagter, aktiv ferie og store kulturelle events. Skiveegnen og Limfjorden er kendt for at være et skatkammer af oplevelser.

Gratis færge til limfjordsøen Fur
Fur er ro, fred, idyl og historie ved fjorden. Her kan du få et glimt i øjet fra solens leg med vandet. Fur er også kunst og kreativitet. Det er gemt de sjoveste steder, rundt om hjørner og i spøjse butikker. I det vestlige hjørne af øen har landksbat en karakter, der slet ikke passer til Danmark. Askelag fra vulkaner kan ses med det blotte øje. Man suser tilbage i tiden til dengang, jorden blev dannet. Da vulkanerne spyede ild og aske ud over verden. Dét er også Fur. Og så ligger der et bryghus lige derude, hvor naturen er stor og spændende. Wow! 
Fra lørdag d. 16. september til søndag d. 22. oktober er der gratis færge til Fur. Læs mere her

Skulpturlandsby Selde 2017
Skive er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad og fra september til december kan du opleve Skulpturlandsby Selde 2017 - en helt ny platform for videokunst. 10 indbudte internationale kunstnere og kunststuderende har skabt en række videoværker om borgerne, byen og landskabet. Værkerne udstilles i byens offentlige rum. Læs mere her. 2017 har budt på mere end 20 kulturelle events på Skiveegnen under Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad.

Hyggelig efterårsferie ved Limfjorden

Limfjorden byder på lækre lokale smagsoplevelser og masser af aktiviteter for store og små med oplevelser på attraktioner, i den skønne natur og ved hyggelige havnebyer. 

Play Video

Sensommerferie på Fur

Fra lørdag d. 16. september kan du komme gratis med færgen til Fur - Danmarks Skønneste Ø. Læs mere om det unikke tilbud og FUR lige her.

Skulpturlandsby Selde: Videokunst i det offentlige rum

Skulpturlandsby Selde – en platform for skulpturforsøg i det offentlige rum – er en stor videokunstudstilling i det offentlige rum lavet af en række internationalt anerkendte kunstnere. Udstillingen kan ses frem til den 17. december.

Lokale smagsoplevelser

Gå på opdagelse i Limfjordens gastronomi og de lokale dyrkede og producerede fødevarer og drikkevarer på Skiveegnen. Her finder du lækre råvarer og unikke madoplevelser.

CYKELFERIE

Cykelruter i smukke omgivelser! Masser af frisk luft og tid til at nyde landskabets former og farver, dét er cykelferie, og det er for alle aldre! 

SURFING

Her kan du finde flere ideelle områder til både windsurfing, kitesurfing og stand up paddle

LYSTFISKERI

Fiskevandene på Skiveegnen giver rig mulighed for at dyrke både hav og å-fiskeri, og hvis der ikke er held med fiskeriet i hverken Limfjorden eller Karup Å, er der næsten garanti for fangst hos områdets mange Put & Take-søer. 

CYKEL | Limfjordsruten

Hop på cyklen og følg cykelrute 12 rundt om Salling, forbi Spøttrup Middelalderborg og videre mod Fur, forbi Thise Mejeri og til Skive.

SURFSPOT | Skive Fjord

Skive Fjord er Limfjordens træningsbanen for mange af Jyllands bedste windsurfer og er en perle når det kommer til letvindssejlads.

VANDRE | Knuden

Besøg Furs molerklinter på nordkysten, der er op til 30 m høje og har vekslende lag af moler og vulkansk aske. På stranden kan du finde fossiler.

FISKEPLADS | Kås Hoved

Smuk og barsk havørredlokalitet, der lugter langt væk af storfisk, og som gennem årene har kastet mange gode ørreder af sig.